piątek, 1 lipca 2016

Pieczone bataty, surowe warzywa , sałata, wegański majonez i grillowane pomidory



Bataty obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy ostrą papryką, solą, oregano. Pieczemy ok 30 min- 200 stopni.

Warzywa :

- sałata rzymska
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żóltej papryki
- 2 ogórki gruntowe
- pomidor malinowy
- oliwki
- 2 suszone pomidory
- 1/2 awokado
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- pomidorki koktajlowe nadziewamy na wykałaczkę do szaszłyka i układamy na patelnie grillową z minimalną ilością oliwy. Smażymy z obu stron kilka minut.
Pozostałe warzywa kroimy na mniejsze kawałki i układamy w misce, przyprawiamy i skrapiamy cytryną.
Całość podajemy z majonezem wegańskim - przepis na blogu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń