środa, 6 lipca 2016
Szaszłyki z kukurydzą, pieczone bataty, fasolka szparagowa
Szaszłyki :
- 1 ugotowana kolba kukurydzy
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- kilka pieczarek
- 1 średnia cukinia
- garść pomidorków koktajlowych
Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki poza pomidorkami i nadziewamy na patyki do szaszłyków. Przyprawiamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Smażymy na patelni grillowej aż się przyrumienią.
Bataty pieczemy jak w poprzednich przepisach i podajemy z wegańskim majonezem i chili.
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości i lekko podsmażamy. Całość dania dopełniamy sałatką z sałaty rzymskiej, ogórków gruntowych, rzodkiewki, żółtych pomidorków koktajlowych.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Łączna liczba wyświetleń
27,413
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz