środa, 6 lipca 2016

Szaszłyki z kukurydzą, pieczone bataty, fasolka szparagowa


Szaszłyki :

- 1 ugotowana kolba kukurydzy
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- kilka pieczarek
- 1 średnia cukinia
- garść pomidorków koktajlowych

Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki poza pomidorkami i nadziewamy na patyki do szaszłyków. Przyprawiamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Smażymy na patelni grillowej aż się przyrumienią.

Bataty pieczemy jak w poprzednich przepisach i podajemy z wegańskim majonezem i chili.

Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości i lekko podsmażamy. Całość dania dopełniamy sałatką z sałaty rzymskiej, ogórków gruntowych, rzodkiewki, żółtych pomidorków koktajlowych.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń