środa, 29 czerwca 2016

Cukinia faszerowana komosą ryżową i warzywami, wegańskie tacos i pieczony batat



Cukinia faszerowana:

- 1/3 ugotowanej komosy ryżowej
- 1/2 papryki
- środek cukinii
- mała cebula
- garść szpinaku
- pomidorki koktajlowe ( kroimy na pól )
- sól
- pieprz
- czosnek

Warzywa kroimy w drobną kostkę, chwilę podsmażamy, dodajemy kaszę i przyprawiamy. Gotowy farsz przekładamy do wydrążonej cukinii. Wkładamy na piekarnika na ok 30 min 180 stopni.

Wegańskie tacos składniki na 4 sztuki :

- 4 liście sałaty rzymskie na tacos
- 2 liście sałaty
- 2 małe ogórki gruntowe
- garść oliwek
- 2 suszone pomidory
- 1 pomidor malinowy
- kawałek czerwonej papryki
- kilka malin
- oliwa
- sól
- pieprz

Warzywa kroimy na mniejsze kawałki, sałatę '' rwiemy '' na mniejsze kawałki, dodajemy oliwki, przyprawy i oliwę. Całość przekładamy na liście sałaty i dodajemy maliny.

Babaty kroimy na mniejsze kawałki przyprawiamy ostrą papryką, oregano i pieczemy ok 30 minut- 200 stopni

Guacamole :

- 1 dojrzałe awokado
- sok z limonki
- sól
- mały ząbek czosnku
- peperoncino

Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z limonki i przyprawy. Mieszamy i gotowe :)

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń