środa, 29 czerwca 2016
Cukinia faszerowana komosą ryżową i warzywami, wegańskie tacos i pieczony batat
Cukinia faszerowana:
- 1/3 ugotowanej komosy ryżowej
- 1/2 papryki
- środek cukinii
- mała cebula
- garść szpinaku
- pomidorki koktajlowe ( kroimy na pól )
- sól
- pieprz
- czosnek
Warzywa kroimy w drobną kostkę, chwilę podsmażamy, dodajemy kaszę i przyprawiamy. Gotowy farsz przekładamy do wydrążonej cukinii. Wkładamy na piekarnika na ok 30 min 180 stopni.
Wegańskie tacos składniki na 4 sztuki :
- 4 liście sałaty rzymskie na tacos
- 2 liście sałaty
- 2 małe ogórki gruntowe
- garść oliwek
- 2 suszone pomidory
- 1 pomidor malinowy
- kawałek czerwonej papryki
- kilka malin
- oliwa
- sól
- pieprz
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki, sałatę '' rwiemy '' na mniejsze kawałki, dodajemy oliwki, przyprawy i oliwę. Całość przekładamy na liście sałaty i dodajemy maliny.
Babaty kroimy na mniejsze kawałki przyprawiamy ostrą papryką, oregano i pieczemy ok 30 minut- 200 stopni
Guacamole :
- 1 dojrzałe awokado
- sok z limonki
- sól
- mały ząbek czosnku
- peperoncino
Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z limonki i przyprawy. Mieszamy i gotowe :)
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Łączna liczba wyświetleń
27,413
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz