sobota, 16 kwietnia 2016

Szpinakowo - jaglane placuszki dla małych i dużych




Skład:

- 3/4szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki mleka ryżowego
- 1 i 1/2 szklanki szpinaku
- mały banan
-1 łyżka mąki jaglanej
- olej kokosowy

Dodatki :

- maliny
- jeżyny
- 1/2 banana (wersja mini)
- 1/2 jabłka
- syrop klonowy

Do kielicha blendera wrzucamy szpinak, płatki, banana i mleko. Wszystko dokładnie łączymy pod koniec dodajemy mąkę. Z gotowej masy smażymy na oleju kokosowym placuszki ( 2 łyżki na 1 placuszka ). Zielone placuszki podajemy w dodatkami. Wersje mini kroimy na mniejsze kawałki.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń