piątek, 15 kwietnia 2016

Kanapka z pieczonym indykiem i jalapeno



Skład :

- pełnoziarnista bułka
- kawałek pieczonego indyka
- 4 plasterki ogórka
- 1/2 pomidora
- 1/3 czerwonej cebuli
- mała garść szpinaku
- kilka plasterków papryczki jalapeno
- bazylia
- oliwa
- pieprz
- sól

Bazylie kroimy bardzo drobno i mieszamy z oliwą pieprzem i solą. Na dolną część bułki kładziemy szpinak, pokrojoną w plastry pierś z indyka. Następnie układamy plastry ogórka, pomidora, cebulką i papryczki jalapeno. Drugą część bułki smarujemy bazylią.Łączymy obie strony i wkładamy na kilka minut do piekarnika. Kanapkę możemy także zabrać ze sobą i jeść na zimno .

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń