niedziela, 3 kwietnia 2016

Sernik mango z jeżynami



Spód:

- 150 g ciastek owsianych
- 3 łyżki oleju kokosowego
- mała garść suszonych daktyli

Daktyle moczymy ok 30 min, następnie blendujemy na papkę. Ciastka mielimy na drobny pył za pomocą blendera, dodajemy olej i daktyle. Całość łączymy i wykładamy spód tortownicy. Odstawiamy do lodówki.

Masa:

- 750 ml jogurtu greckiego
- mała szklanka pulpy z mango
- 3 łyżki ksylitolu
- 4 łyżeczki żelatyny
- jeżyny do dekoracji

Jogurt miksujemy z ksylitolem i pulpą mango. Żelatynę zalewamy niewielką ilością podgrzanej wody. Gotową żelatynę wlewamy powoli do powstałej masy cały czas miksując. Po kilku minutach masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód. Dekorujemy jeżynami i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń