poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Sałatka z jarmużem i orzechami, kanapka z mozzarella na wynos



Sałatka :

- garść jarmużu + roszponki
- 1/2 pomidora
- kawałek ogórka
- czarne oliwki
- papryka (czerwona i żółta )
- czerwona cebula
- mieszanka orzechów ( włoskie, laskowe, nerkowce )
- balsamico
- sól
- pieprz

Jarmuż, roszponkę myjemy, warzywa kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy orzechy przyprawiamy i polewamy balsamico. Całość przekładamy do lunchbox'a.

Na kanapkę z ulubionego pieczywa nakładamy mozzarellę na przemian z pomidorem i posypujemy bazylią z odrobiną oliwy. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.

Taki zestaw możemy zabrać ze sobą do pracy na uczelnię albo w dłuższą podróż.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń