środa, 30 grudnia 2015

Sałatka z kiełkami lucerny i zielony koktajl



Sałatka:

- garść szpinaku
- kilka pomidorków koktajlowych
- czarne oliwki
- orzechy brazylijskie
- kiełki lucerny
- oliwa
- sól
- pieprz

Do pojemnika wkładamy szpinak, pomidorki, oliwki, przyprawiamy i skrapiamy oliwą. Następnie posypujemy orzechami i kiełkami.

Kiełki lucerny dostarczają organizmowi kwasu foliowego,cynku, żelaza, potasu, witaminy C i E. Bardzo dobrze komponują się w sałatkach albo jako dodatek do kanapek.

Koktajl:

- garść jarmużu
- 1/3 melona
- jabłko
- banan
- sok z 2 pomarańczy

Wszystkie składniki blendujemy.

Gotowy zestaw możemy zabrać do pracy, na uczelnie, albo w podróż.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń