wtorek, 24 listopada 2015

Pulpety z amarantusem i sałatką z pieczonym burakiem







Pulpety :
- 300 g piersi z indyka
- 1/2 cukinii
- 1 mała cebula
- sól
- pieprz
- amarantus do panierowania

Wszystkie składniki poza amarantusem blendujemy.  Powstała masę formujemy na kulki i obtaczamy w amarantusie. Następnie obsmażamy na patelni grillowej na złoty kolor. Przekładamy na blachę i wkładamy do piekarnika 180 stopni na ok 20-25 min.

Sałatka z burakiem i jarmużem :
- 1 burak (upieczony 200 stopni -1h w piekarniku)
- 7 pieczarek
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki żółtej
- 7 pieczarek
- ser feta
- kilka gałązek jarmużu

Papryki, pieczarki grillujemy na patelni. Na talerz układamy jarmuż,pokrojone w paski buraki, pozostałe warzywa oraz ser.

Kaszę kuskus gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Wzbogacamy o kilka pomidorków koktajlowych. Kaszę oraz pulpety układamy na talerzu obok sałatki.

Smacznego 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń