Skład :
- 500g polędwicy z dorsza
- 100 g kaszy jaglanej
- pesto pietruszkowe
- 1/2 bakłażana
- 1/2 cukinii
- papryka czerwona
- kilka pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
Kaszę jaglaną gotujemy ok 12 min wg instrukcji na opakowaniu. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Z foli aluminiowej i papieru do pieczenia robimy '' cukierki'' do których wkładamy kaszę a na nią przyprawioną rybę. Całość wkładamy do piekarnika na 35 min - 180 stopni.
Warzywa przyprawiamy i wrzucamy na patelnię grillową.
Pesto pietruszkowe:
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- kilka orzechów (użyłam brazylijskich )
- oliwa
- sól
- pieprz
Wszystkie suche składniki ucieramy za pomocą blendera. Następnie dodajemy oliwę aż uzyskamy odpowiednią dla nas konsystencje.
Gotową kaszę z rybą wykładamy na talerz i smarujemy pesto, obok układamy warzywa
Smacznego
- 100 g kaszy jaglanej
- pesto pietruszkowe
- 1/2 bakłażana
- 1/2 cukinii
- papryka czerwona
- kilka pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
Kaszę jaglaną gotujemy ok 12 min wg instrukcji na opakowaniu. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Z foli aluminiowej i papieru do pieczenia robimy '' cukierki'' do których wkładamy kaszę a na nią przyprawioną rybę. Całość wkładamy do piekarnika na 35 min - 180 stopni.
Warzywa przyprawiamy i wrzucamy na patelnię grillową.
Pesto pietruszkowe:
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- kilka orzechów (użyłam brazylijskich )
- oliwa
- sól
- pieprz
Wszystkie suche składniki ucieramy za pomocą blendera. Następnie dodajemy oliwę aż uzyskamy odpowiednią dla nas konsystencje.
Gotową kaszę z rybą wykładamy na talerz i smarujemy pesto, obok układamy warzywa
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz