sobota, 14 listopada 2015

Dorsz na kaszy jaglanej z pesto pietruszkowym



Skład :

- 500g polędwicy z dorsza
- 100 g kaszy jaglanej
- pesto pietruszkowe
- 1/2 bakłażana
- 1/2 cukinii
- papryka czerwona
- kilka pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz

Kaszę jaglaną gotujemy ok 12 min wg instrukcji na opakowaniu. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Z foli aluminiowej i papieru do pieczenia robimy '' cukierki'' do których wkładamy kaszę a na nią przyprawioną rybę. Całość wkładamy do piekarnika na 35 min - 180 stopni.

Warzywa przyprawiamy i wrzucamy na patelnię grillową.

Pesto pietruszkowe:

- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- kilka orzechów (użyłam brazylijskich )
- oliwa
- sól
- pieprz

Wszystkie suche składniki ucieramy za pomocą blendera. Następnie dodajemy oliwę aż uzyskamy odpowiednią dla nas konsystencje.

Gotową kaszę z rybą wykładamy na talerz i smarujemy pesto, obok układamy warzywa

Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń