środa, 10 sierpnia 2016

Warzywna zupa z mleczkiem kokosowym, makaronem ryżowym i chili



Skład :

- 2 marchewki
- mały batat
- średnia cukinia
- mała papryka
- gałązka selera naciowego
- mała papryczka chili
- kolendra
- 1/4 szklanka mleczka kokosowego
- makaron ryżowy
- sól
- pieprz


Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i podsmażamy na oleju w garnku. Do zrumienionej marchewki dodajemy pokrojonego w kostkę batata i chwilę smażymy. Następnie wlewamy ok 1,5 l wody.Dodajemy przyprawy, seler naciowy, papryczka chili oraz mleczko kokosowe. Pod koniec gotowania dodajemy paprykę oraz cukinie. Całość gotujemy jeszcze kilka minut. Gotową zupę podajemy z makaronem ryżowym i kolendrą.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń