środa, 10 lutego 2016

Pełnoziarniste spaghetti z tuńczykiem i selerem naciowym



Skład:

- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 małe gałązki selera naciowego
- krojone pomidory w puszce
- 2 ząbki czosnku oliwa
- natka pietruszki
- oliwa
- pełnoziarniste spaghetti

Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy pokrojony czosnek. Po minucie dorzucamy pokrojony w paski seler naciowy. Całość smażymy 5-7 minut uważając na czosnek , dodajemy pomidory i dusimy 20 min. Pod koniec dodajemy tuńczyka. Połowę porcji dodajemy do ugotowanego makaronu i mieszamy.Wykładamy na talerz polewając pozostałą częścią , posypujemy natką pietruszki.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń