poniedziałek, 22 lutego 2016

Płatki jaglane z jogurtem, jagodami acai i malinami



Skład:

- 4 łyżki płatków jaglanych
- kilka malin
- jagody goji
- orzechy nerkowca
- orzechy brazylijskie
- kawałek jabłka
- suszone morele
- pestki dyni
- sezam
- 1/2 łyżeczki sproszkowanych jagód acai
- jogurt naturalny

Płatki wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy pod przykryciem na kilka minut. Przygotowujemy dodatki, maliny myjemy, jabłko kroimy w paski, suszone morele na mniejsze kawałki. Pól jogurtu blendujemy z jagodami acai. Do gotowych płatków wlewamy pól jogurtu naturalnego i resztę z jagodami, dodajemy maliny, orzechy, pestki dyni, jagody goji. Całość posypujemy sezamem.

Smacznego

2 komentarze:

  1. pysznie wygląda i bardzo zdrowo. a powiedz czy jagody goi również moczysz wcześniej w wodzie? Nie są twarde?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jagody goji moczę wczesniej 15 min w wodzie albo mleku roślinnym. Polecam :)

      Usuń

Łączna liczba wyświetleń