piątek, 22 stycznia 2016

Pulpety z kaszy jaglanej i cieciorki ze szpinakiem





Pulpety:

- 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 150 g cieciorki z puszki
- marchewka
- pietruszka
- kawałek pora
- garść szpinaku
- sól
- pieprz

Marchewkę, pietruszkę ścieramy na grubych oczkach, por i szpinak kroimy w drobne kawałki.Wszystko wrzucamy na patelnie i dusimy do miękkości. Do ugotowanej kaszy dodajemy cieciorkę (wcześniej zmiksować ), warzywa i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać.Formujemy pulpeciki i obsmażamy je na patelni.

Pulpety podajemy z gotowanymi ziemniakami oraz surówka z marchewki i jabłka.

Na zdjęciu wersja dla najmłodszych ale mogę zapewnić, że bardzo smakuje i dorosłym :)

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń