wtorek, 22 grudnia 2015

Pralinki z orzechów i daktyli



Skład:

- 2 szklanki orzechów i nasion ( nerkowce, laskowe, migdały blanszowane, słonecznik )
- 3/4 szklanki daktyli ( zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min )
- imbir
- cynamon
- dodatki do obtoczenia: czarny sezam, jasny sezam, kakao, wiórki kokosowe.

Orzechy mielimy bardzo drobno za pomocą blendera z nasadką s albo młynka do kawy. Następnie blenderem ręcznym miksujemy namoczone daktyle ( wodę z daktyli zostawiamy ).Orzechy łączymy z daktylami za pomocą widelca, jeśli masa jest zbyt twarda możemy dodać trochę wody z moczenia daktyli. Formujemy małe kulki i obtaczamy w dodatkach. Gotowe pralinki wkładamy do lodówki.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń