sobota, 5 grudnia 2015

Pęczak z dynią, ciecierzycą, szpinakiem na mleczku kokosowym



Skład:

- 100 g kaszy pęczak (ugotować wg wskazówek na opakowaniu)
- 200 g dyni
- 1 puszka ciecierzycy
- mała cukinia
- duża garść szpinaku
- 3/4 małego mleczka kokosowego
- 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry
- 2 ząbki czosnku
- mała cebula ( kroimy w pióra)
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
-sól

Na rozgrzaną patelnie wlewamy 2 łyżki mleczka kokosowego, czosnek, cebulę, sól. Następnie dodajemy dynie, ciecierzycę oraz kolejne dwie łyżki mleczka. Po kilku minutach dodajemy bulion, cukinie oraz resztę mleczka. Całość dusimy 10-15 min.Na koniec dodajemy szpinak. Na talerz wykładamy pęczak i resztę dania.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń