Kasza jaglana barwiona burakami:
-szklanka kaszy jaglanej
-1 burak (starty na grubych oczkach)
Kasze jaglana gotujemy w proporcji 2:1 razem z burakami ok 15 minut następnie wyłącz źródło ciepła i odstaw na ok 10 minut.
Bataty z ricottą :
-1 duży batat (ok 400-500 g)
-serek ricottą
-szczypiorek do posypania
-1 jajko
- 1-2 łyżki mąki
Batat zetrzeć na grubych oczkach dodać ok1-2 łyżki mąki (użyłam pełnoziarnistej)
jajko, sól, pieprz .Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na złocisty kolor z obu stron.
Na gotowe placki nakładamy ricottę i posypujemy szczypiorkiem
Sałatka z grillowaną gruszką:
Na talerz nakładamy dowolna sałatę(ja użyłam roszponki) kilka pomidorków koktajlowych, jeżyny ,pestki dyni, orzechy nerkowca ,oraz gruszkę (na rozgrzanej patelni grillowej kładziemy ćwiartki gruszki i smażymy z obu stron aż będą miały tzn. kratkę)
Wszystkie elementy łączymy na talerzu. Gotowe .
-szklanka kaszy jaglanej
-1 burak (starty na grubych oczkach)
Kasze jaglana gotujemy w proporcji 2:1 razem z burakami ok 15 minut następnie wyłącz źródło ciepła i odstaw na ok 10 minut.
Bataty z ricottą :
-1 duży batat (ok 400-500 g)
-serek ricottą
-szczypiorek do posypania
-1 jajko
- 1-2 łyżki mąki
Batat zetrzeć na grubych oczkach dodać ok1-2 łyżki mąki (użyłam pełnoziarnistej)
jajko, sól, pieprz .Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na złocisty kolor z obu stron.
Na gotowe placki nakładamy ricottę i posypujemy szczypiorkiem
Sałatka z grillowaną gruszką:
Na talerz nakładamy dowolna sałatę(ja użyłam roszponki) kilka pomidorków koktajlowych, jeżyny ,pestki dyni, orzechy nerkowca ,oraz gruszkę (na rozgrzanej patelni grillowej kładziemy ćwiartki gruszki i smażymy z obu stron aż będą miały tzn. kratkę)
Wszystkie elementy łączymy na talerzu. Gotowe .
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz