czwartek, 29 października 2015

Jaglanka na mleku owsianym i jarmużowe smoothie




Jaglanka :

- ok 50 g płatków jaglanych (użyłam bio )
- ok 400 ml mleka roślinnego (użyłam owsiane )
-  1/2 banana
- 1 śliwka
- kawałek ananasa
- 1/4 jabłka
- 2 daktyle
- 1 płaska łyżka siemienia lnianego
- kilka orzechów
- pestki słonecznika
- jagody goji

Płatki gotujemy na mleku około 5 min, przekładamy do miseczki i układamy owoce .

Smoothie:

- garść jarmużu
- 1 jabłko
- 1/2 banana
- kawałek ananasa
- 1/2 grejpfruta
- 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka młodego jęczmienia
- woda

Wszystko blendujemy . Powstałe smoothie dekorujemy selerem naciowym .

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń