wtorek, 5 kwietnia 2016
Warzywne curry z brązowym ryżem
Skład :
- 1/2 brokuła
- 1/2 batata
- 1/2 cukinii
- mała cebula
- 1/2 zółtej papryki
- 2 ząbki czosnku
- garść jarmużu
- 150 ml mleczka kokosowego
- pieprz cayenne
- sól
- kurkuma
- papryka ostra
- przyprawa curry
- 100 g brązowego ryżu
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra oraz czosnek. Kontrolujemy czosnek żeby się nie spalił. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę batata. Całość przyprawiamy i zalewamy mleczkiem kokosowym. Dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie dodajemy paprykę, cukinię i dusimy jeszcze kilka minut. Na sam koniec wrzucamy jarmuż. Przed podaniem dodajemy ugotowany ryż i mieszamy.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz