poniedziałek, 4 kwietnia 2016
Sałatka z jarmużem i orzechami, kanapka z mozzarella na wynos
Sałatka :
- garść jarmużu + roszponki
- 1/2 pomidora
- kawałek ogórka
- czarne oliwki
- papryka (czerwona i żółta )
- czerwona cebula
- mieszanka orzechów ( włoskie, laskowe, nerkowce )
- balsamico
- sól
- pieprz
Jarmuż, roszponkę myjemy, warzywa kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy orzechy przyprawiamy i polewamy balsamico. Całość przekładamy do lunchbox'a.
Na kanapkę z ulubionego pieczywa nakładamy mozzarellę na przemian z pomidorem i posypujemy bazylią z odrobiną oliwy. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
Taki zestaw możemy zabrać ze sobą do pracy na uczelnię albo w dłuższą podróż.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz