niedziela, 3 kwietnia 2016
Sernik mango z jeżynami
Spód:
- 150 g ciastek owsianych
- 3 łyżki oleju kokosowego
- mała garść suszonych daktyli
Daktyle moczymy ok 30 min, następnie blendujemy na papkę. Ciastka mielimy na drobny pył za pomocą blendera, dodajemy olej i daktyle. Całość łączymy i wykładamy spód tortownicy. Odstawiamy do lodówki.
Masa:
- 750 ml jogurtu greckiego
- mała szklanka pulpy z mango
- 3 łyżki ksylitolu
- 4 łyżeczki żelatyny
- jeżyny do dekoracji
Jogurt miksujemy z ksylitolem i pulpą mango. Żelatynę zalewamy niewielką ilością podgrzanej wody. Gotową żelatynę wlewamy powoli do powstałej masy cały czas miksując. Po kilku minutach masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód. Dekorujemy jeżynami i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz