wtorek, 15 marca 2016
Ciastka z białej fasoli z karobem, daktylami, jagodami goji
Skład :
- 1 puszka białej fasoli
- 3 łyżki karobu
- 3 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżka czubata oleju kokosowego
- 1/4 szklanki mleka ryżowego
- 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
- 5 daktyli+ łyżeczka jagód goji (namoczyć )
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pestki dyni i sezam do posypania
Fasolę, karob, cukier, proszek do pieczenia i siemię lnianego miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy daktyle, jagody,olej oraz mleko.Wszystko dokładnie łączymy. Odstawiamy na kilka minut, w tym czasie przygotowujemy dodatki , piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Z powstałej masy za pomocą łyżki formujemy ciastka lekko je spłaszczamy , posypujemy pestkami lub sezamem. Pieczemy ok 30 minut.
Gotowe ciastka studzimy na kratce.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz