piątek, 4 marca 2016
Buraczane babeczki na mleku migdałowym z malinami i borówkami
Składniki mokre :
- 3/4 szklanki mleka migdałowego
- 1/3 szklanki cukru brązowego
- 1/3 szklanki puree z buraków
- 1/3 szklanki oleju
- 1 jajko
Składniki suche :
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Dodatki:
- maliny
- borówki
Składniki mokre łączymy za pomocą miksera. Następnie stopniowo dodajemy suche składniki.
Foremki napełniamy do połowy, dodajemy maliny i borówki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Pieczemy 15-18 minut.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz