środa, 10 lutego 2016
Pełnoziarniste spaghetti z tuńczykiem i selerem naciowym
Skład:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 małe gałązki selera naciowego
- krojone pomidory w puszce
- 2 ząbki czosnku oliwa
- natka pietruszki
- oliwa
- pełnoziarniste spaghetti
Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy pokrojony czosnek. Po minucie dorzucamy pokrojony w paski seler naciowy. Całość smażymy 5-7 minut uważając na czosnek , dodajemy pomidory i dusimy 20 min. Pod koniec dodajemy tuńczyka. Połowę porcji dodajemy do ugotowanego makaronu i mieszamy.Wykładamy na talerz polewając pozostałą częścią , posypujemy natką pietruszki.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz