sobota, 28 listopada 2015
Grillowany łosoś z puree jarmużowym
Puree:
- 400 g ugotowanych ziemniaków
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mleka
- kilka liści jarmużu ( gotujemy razem z ziemniakami)
- sól
Wszystkie składniki blendujemy
Sałatka z cukinią i marchewką:
- 1 mała cukinia
- 2 małe marchewki
- łyżka soku z cytryny
- oliwa
- sól
- pieprz
Obrane warzywa kroimy w cienkie paski dodajemy resztę składników i odstawiamy do lodówki.
Łososia doprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy na rozgrzaną patelnie, smażymy po kilka minut z obu stron.
Wszystkie składniki układamy na talerz.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz