sobota, 16 kwietnia 2016
Szpinakowo - jaglane placuszki dla małych i dużych
Skład:
- 3/4szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki mleka ryżowego
- 1 i 1/2 szklanki szpinaku
- mały banan
-1 łyżka mąki jaglanej
- olej kokosowy
Dodatki :
- maliny
- jeżyny
- 1/2 banana (wersja mini)
- 1/2 jabłka
- syrop klonowy
Do kielicha blendera wrzucamy szpinak, płatki, banana i mleko. Wszystko dokładnie łączymy pod koniec dodajemy mąkę. Z gotowej masy smażymy na oleju kokosowym placuszki ( 2 łyżki na 1 placuszka ). Zielone placuszki podajemy w dodatkami. Wersje mini kroimy na mniejsze kawałki.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz