poniedziałek, 15 lutego 2016
Strogonow z boczniaków
Skład:
- 150 g boczników
- 300 g brązowych pieczarek
- papryka czerwona
- 1/2 cukinii
- 2 cebule
- 3/4 kubeczka śmietanki kremówki
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- łyżeczka ostrej musztardy
- pieprz
- sól
- 1/2 kieliszka sosu sojowego
- oliwa
Boczniaki kroimy w paski i podsmażamy w garnku na oliwie. Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, solimy. Na osobnej patelni smażymy pieczarki na złoty kolor dorzucamy do boczniaków i cebuli. Następnie dorzucamy paprykę i cukinię pokrojoną w paski . Wszystko dusimy 10 min, dolewamy sos sojowy, śmietankę, koncentrat, musztardę i przyprawy. Przykrywamy i dusimy do miękkości. Pod koniec redukujemy powstały sos. Całość posypujemy natką pietruszki.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz