poniedziałek, 22 lutego 2016
Płatki jaglane z jogurtem, jagodami acai i malinami
Skład:
- 4 łyżki płatków jaglanych
- kilka malin
- jagody goji
- orzechy nerkowca
- orzechy brazylijskie
- kawałek jabłka
- suszone morele
- pestki dyni
- sezam
- 1/2 łyżeczki sproszkowanych jagód acai
- jogurt naturalny
Płatki wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy pod przykryciem na kilka minut. Przygotowujemy dodatki, maliny myjemy, jabłko kroimy w paski, suszone morele na mniejsze kawałki. Pól jogurtu blendujemy z jagodami acai. Do gotowych płatków wlewamy pól jogurtu naturalnego i resztę z jagodami, dodajemy maliny, orzechy, pestki dyni, jagody goji. Całość posypujemy sezamem.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pysznie wygląda i bardzo zdrowo. a powiedz czy jagody goi również moczysz wcześniej w wodzie? Nie są twarde?
OdpowiedzUsuńJagody goji moczę wczesniej 15 min w wodzie albo mleku roślinnym. Polecam :)
Usuń