Kotlety z selera:
- 1 bulwa selera
- wywar ( liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego , sól, majeranek, kilka ziarenek pieprzu)
- bułka tarta do obtoczenia
- 1 jajko
Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry. Następnie gotujemy w wywarze 10-15 min. Wykładamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowy seler obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Puree ziemniaczane:
- ok 400 g ugotowanych ziemniaków
- 3-4 łyżki mleka
- natka pietruszki do posypania
Do ugotowanych ziemniaków dodajemy mleko, rozgniatamy na gładką masę.
Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 8 min od momentu zagotowania.
Całość wykładamy na talerz. Wersja mini ma już pokrojonego kotleta.
Smacznego
- 1 bulwa selera
- wywar ( liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego , sól, majeranek, kilka ziarenek pieprzu)
- bułka tarta do obtoczenia
- 1 jajko
Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry. Następnie gotujemy w wywarze 10-15 min. Wykładamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowy seler obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Puree ziemniaczane:
- ok 400 g ugotowanych ziemniaków
- 3-4 łyżki mleka
- natka pietruszki do posypania
Do ugotowanych ziemniaków dodajemy mleko, rozgniatamy na gładką masę.
Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 8 min od momentu zagotowania.
Całość wykładamy na talerz. Wersja mini ma już pokrojonego kotleta.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz