wtorek, 26 stycznia 2016
Ciasto jogurtowe z jagodami
Skład:
- herbatniki
- 800 ml jogurtu greckiego
- 3 łyżki cukru
- 4 łyżeczki żelatyny
- jagody
- 2 galaretki leśne
Jogurt miksujemy z cukrem. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości podgrzanej wody.Wlej do masy jogurtowej i miksuj do całkowitego połączenia. Formę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż herbatniki i delikatnie wylej masę. Wyrównaj wierzch i odstaw do lodówki. W tym czasie przygotuj galaretki. Rozpuść w 600 ml wrzątku i ostudź. Na masie jogurtowej ułóż jagody i polej galaretką. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz