środa, 30 grudnia 2015
Sałatka z kiełkami lucerny i zielony koktajl
Sałatka:
- garść szpinaku
- kilka pomidorków koktajlowych
- czarne oliwki
- orzechy brazylijskie
- kiełki lucerny
- oliwa
- sól
- pieprz
Do pojemnika wkładamy szpinak, pomidorki, oliwki, przyprawiamy i skrapiamy oliwą. Następnie posypujemy orzechami i kiełkami.
Kiełki lucerny dostarczają organizmowi kwasu foliowego,cynku, żelaza, potasu, witaminy C i E. Bardzo dobrze komponują się w sałatkach albo jako dodatek do kanapek.
Koktajl:
- garść jarmużu
- 1/3 melona
- jabłko
- banan
- sok z 2 pomarańczy
Wszystkie składniki blendujemy.
Gotowy zestaw możemy zabrać do pracy, na uczelnie, albo w podróż.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz